Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 14:45 |

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. travnja (FENA) - Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji, priopćeno je u petak iz Ureda za odnose s javnošću mostarskog sveučilišta.

Sporazumom je dogovorena daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković istaknuo je kako je internacionalizacija ključna jer stvara prepoznatljivost sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini.

Uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. Milkovića, sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić te prorektori i dekani mostarskog sveučilišta.

Potpisnici Ugovora promovirat će akademsku suradnju kroz razmjenu akademskih djelatnika, kroz gostujuće akademske djelatnike te gostujuće istraživače.

Suradnja će se razvijati kroz razmjene studenata i razmjenu publikacija dvaju sveučilišta. Dogovorena je i suradnja knjižnica i razmjena knjiga, provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i uzajamna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Koji su ključni problemi visokog obrazovanja u FBiH?

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta