Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 12:22 |

Podrška Evropske unije reformi javne uprave u Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Koordinator za reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini Dragan Ćuzulan sastao se u Sarajevu sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasadorom Lars-Gunnarom Wigemarkom, a tema sastanka bila je reforma javne uprave u BiH.

Učesnici sastanka pozdravili su usaglašavanje Strateškog okvira za reformu javne uprave za period 2018.–2022. na tehničkom nivou i zajednički rad predstavnika institucija u BiH koji su dali doprinos izradi ovog dokumenta.

Na sastanku je naglašeno kako je važno da Vijeće ministara BiH, Vlada Republike Srpske, Vlada Federacije BiH i Vlada Brčko Distrikta BiH osiguraju da se što prije usvoji Strateški okvir za reformu javne uprave 2018.-2022. Konstatovano je da će usvajanje strateškog dokumenta biti još jedan korak u ispunjenju Reformske agende kojoj su vlade u BiH posvećene.

Ponovo je naglašena važnost i data podrška efikasnom funkcionisanju Fonda za reformu javne uprave, kao instrumenta za podršku institucijama u implementaciji ciljeva i mjera iz oblasti reforme javne uprave, saopćeno je iz Ureda koordinatora za reformu javne uprave u BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo