Servisne informacije     | 06.04.2018. 12:02 |

U Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - U Bosni je prijepodne bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom u centralnim i istočnim poručjima. Na planinama je registriran i slab snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac 6, Ivan-sedlo 7, Sarajevo 9, Srebrenica 10, Jajce, Livno i Tuzla 11, Bugojno, Sanski Most i Zvornik 12, Bihać, Bijeljina i Gradačac 13, Banja Luka, Brčko, Doboj i Zenica 14, Mostar, Široki Brijeg i Trebinje 16, Neum 17, Grude 18 stupnjeva. 

U Bosni je danas pretežno oblačno s slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. Tokom dana, prestanak padavina i razvedravanje najprije u Krajini i sjeverozapadnim područjima, a postupno i u ostalim djelovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu BiH od 16 do 20 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana