Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 12:21 |

Nezavisni blok USK - Osuda verbalnog napada na novinarku FTV-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Nezavisni blok Unsko-sanskog kantona oštro osuđuje verbalni napad na novinarku FTV-a Aidu Štilić od Asima Kambera, zastupnika u Parlamentu FBiH i predsjednika OO SDA Sanski Most. Napada se desio jučer u Bihaću u zgradi Vlade, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

- Neprihvatljivo je da se političari bave novinarima, što Asim Kamber svakodnevno čini. Prije napada na novinarku Aidu Štilić, u svom blogu Asim Kamber je uputio nekoliko poruka novinarima RTV-a Unsko-sanskog kantona, a posebno direktoru. Čitajući između redova, novinarima se šalje poruka,  ako ne budu slušali da će snositi razne posljedice, pa i biti smijenjeni sa pozicija koje obnašaju - kaže se u saopćenju. 
 
Nezavisni blok poziva sve međunarodne i domaće institucije da zaštite novinarsku profesiju te novinarima osiguraju nesmetan rad.

- Problemi u kojima se nalazi naše društvo nisu rezultat rada i izvještavanja novinara, nego rezultat rada naših korumpiranih političara koji su ekonomski ugrozili opstanak vlastitog naroda - navedeno je.

Nezavisni blok, kako se još dodaje, u cjelosti i bez rezerve podržava slobodu rada novinara bez obzira na to kako i na koji način izvještavaju, jer smatraju da je sloboda govora osnova naprednih demokratskih društava. 
 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Australska policija nazvala napad nožem na biskupa Asirijske crkve terorističkim činom

U napadu sunitskih militanata u Iranu ubijeno pet policajaca

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'