Servisne informacije     | 06.04.2018. 08:57 |

U BiH oblačno sa mjestimičnom kišom, na planinama slab snijeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - U Bosni je jutros  pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično  slabom kišom u centralnim i istočnim područjima. Na planinama je registrovan  i slab snijeg. U Hercegovini je malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan-sedlo 4, Sokolac 6, Sarajevo 8, Bihać, Bugojno, Livno, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 9, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Jajce, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Tuzla i Zvornik 10, Bijeljina, Brčko, Mostar i Trebinje 11, Neum 12 i Grude 13 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

U Bosni će danas biti pretežno oblačno sa slabom kišom, a na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana se očekuje posutupan prestanak padavina i razvedravanje u Krajini i sjeverozapadnim područjima.

Vjetar će biti umjerene jačine, sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 9 i 15, na jugu BiH od 15 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno i sa slabom kišom. Tokom poslijepodneva se očekuje postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo