Najave     | 06.04.2018. 07:37 |

Otvorenje žičare i brojne manifestacije za Dan grada Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Dugo očekivanim otvorenjem Sarajevske žičare, održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća te brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama i ove godine bit će obilježen 6. april, Dan grada Sarajeva.

Program obilježavanja rođendana Sarajeva predstavio je jučer u Vijećnici gradonačelnik Abdulah Skaka, koji je pozvao građane da danas dođu na svečanu panoramsku vožnju žičarom.

Između ostalog, najavio je otkrivanje ploče posvećene "Rami Biberu", što je bila želja donatora i Sarajlija te kazao da će danas biti otvorena izložba "Uspomene" u ulici Sarači te  Prvo ulično bijenale grafike "Grafičko proljeće u Sarajevu" ispred Gradske tržnice.

I ovom prilikom, zahvalio je porodici Hofferman, koja je  donirala značajna sredstva za Sarajevo i žičaru te pozvao građane glavnog grada BiH da budu dio programa, jer "Trebević opet silazi u grad".

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajevo Igor Gavrić najavio je i održavanje svečane sjednice u Vijećnici na kojoj će ugostiti 30 delegacija iz svijeta.

Također je istakao da će danas biti uručene i Šestoaprilske nagrade, Plakete Grada Sarajeva, nagrade za izuzetno sportsko zalaganje te  za hrabrost.

Javno preduzeće BH Pošta u okviru obilježavanja Dana Grada Sarajeva predstavilo je poštansku marku "Obnovljena Sarajevska žičara" koja je odštampana u tiražu od 10.000 primjeraka.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lendo: Dužnost generacija da čuvaju sjećanje na one koji su dali živote u odbrani Sarajeva

JP Sarajevo snižava cijenu karte za Sarajevsku žičaru

U oktobru prekidi u radu Sarajevske žičare zbog servisiranja instalacija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'