Bosna i Hercegovina     | 05.04.2018. 15:34 |

BHANSA i Ministarstvo prometa RS potpisali ugovor o korištenju sredstava

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. travnja (FENA) - U sjedištu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) u Mostaru direktor BHANSA-e Davorin Primorac i ministar prometa i veza Republike Srpske Neđo Trninić potpisali su ugovor o korištenju sredstava.

Potpisanim ugovorom uređuje se način korištenja imovine, odnosno sredstava koja su od interesa i potrebne Agenciji radi pružanja usluga u zračnoj plovidbi.

Sredstva su, među ostalim, objekti poput kontrolnih tornjeva, navigacijski, radarski i komunikacijski uređaji, motorna vozila i sva druga imovina koja se vodi u knjigovodstvenim evidencijama Republičke direkcije za civilnu zračnu plovidbu, priopćeno je iz BHANSA-e.

Ministar Trninić i direktor Primorac istaknuli su dobru suradnju koju dvije institucije imaju te izrazili uvjerenje da će se ona nastaviti i u budućnosti.

Potpisivanjem ovog ugovora BHANSA nastavlja dosljedno i kontinuirano ispunjavati svoje zakonske obveze koje proizlaze iz članka 6. stavak (2) Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, a u kojem se jasno definira način korištenja sredstava, koja su od interesa za BHANSA-u, i koja se vode u knjigovodstvenoj evidenciji Republičke direkcije za civilnu zračnu plovidbu (RSCAD) i Federalne direkcije za civilno zrakoplovstvo (FEDCAD).

Nešto ranije BHANSA je potpisala ugovor o korištenju sredstava i s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Forto: Izmjene zakona o BHANSA-i prilagođavanje evropskim direktivama

BHANSA jača suradnju s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe i Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore

Primorac: Iako su putnici u Evropi upozoreni na velike probleme ovog ljeta, u BiH kvaliteta i sigurnost zračnog prometa nisu ugroženi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!