Servisne informacije

U BiH sutra pretežno oblačno sa slabom kišom, na planinama slab snijeg

Saopćenje

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežno oblačno vrijeme mjestimično sa slabom kišom. Na planinama je registrovan i snijeg.

Temperature zraka u 14 sati: Ivan-sedlo i Livno 7 stupnjeva, Grude 9, Bugojno, Sarajevo i Široki Brijeg 10, Jajce i Mostar 11, Sokolac, Stolac i Zenica 12, Banja Luka, Neum i Tuzla 14, Sanski Most i Trebinje 15, Bihać, Doboj i Zvornik 16, Gradačac i Prijedor 17, Brčko 18, Bijeljina i Srebrenica 19 stupnjeva.

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupan prestanak padavina i razvedravanje u Krajini i sjeverozapadnim područjima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu BiH do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu BiH od 15 do 18 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme, povremeno i sa slabom kišom. Tokom poslijepodneva postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 13 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.