Ekonomija     | 05.04.2018. 13:15 |

Na mostarskom sajmu 60 srbijanskih tvrtki iz gotovo svih sektora gospodarstva

FENA Saopćenje

 

BEOGRAD/MOSTAR, 5. travnja (FENA) - Ovogodišnja zemlja partner Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018 je Srbija, a na mostarskom sajmu od 10. do 14. travnja predstavit će se 60 srbijanskih tvrtki.

Pored ekonomskog potencijala, Srbija će u Mostaru promovirati turističku ponudu, bogatu kulturnu baštinu, gastronomiju i druge prednosti koje je čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje, najavili su iz Privredne komore Srbije.

U okviru Nacionalnog paviljona, na oko 900 metara četvornih izložbenog prostora, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, na mostarskom sajmu izlažu srpske tvrtke iz skoro svih sektora gospodarstva - najviše u oblasti prehrambene industrije, zatim industrije strojeva i opreme, građevinske i tekstilne, elektro, metalne, kao i industrije namještaja.

Svoju ponudu predstavit će i tvrtke koje pružaju transportne, inženjerske i grafičke usluge.

"Srbiju ovoga puta predstavljaju uglavnom velike i srednje kompanije privatnog i javnog sektora, značajni izvoznici u oko stotinu zemalja regije i svijeta, od kojih neke posluju na više od šezdeset tržišta. Među izlagačima su i manje brzorastuće pouzdane tvrtke koje imaju oformljenu ozbiljnu i kvalitetnu ponudu koja se već probija u regiji. Većina ih je već poznata bosanskohercegovačkim partnerima i izlagačima iz drugih zemalja", izjavio je predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež. 

Po njegovim riječima, dometi mostarskog sajma, koji je i značajna platforma za regionalno umrežavanje poslovnih ljudi, ne iscrpljuju se samo na otvaranju novih mogućnosti za povećanje međusobne trgovine Srbije i BiH, jer je za male ekonomije na zapadnom Balkanu od ključnog značaja kako da se bolje, ne samo infrastrukturno, već i poslovno povežu za zajednički nastup na trećim tržištima.

Međunarodni sajam gospodarstva izvrsna je prilika da srbijanski gospodarstvenici učvrste postojeću suradnju i dogovore nove poslove i kooperacije s partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, ocijenili su u Privrednoj komori Srbije.

Za vrijeme trajanja sajma, Privredna komora Srbije organizirat će pojedinačne prezentacije kompanija, B2B razgovore, a predstavnici komore sudjelovat će na Prvoj poslovnoj konferenciji Foruma privrednih komora jadransko-jonskog područja "Regionalni razvoj – Izazovi budućnosti". 

U okviru Europske mreže poduzetništva, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, u suradnji s Tehnološkim parkom Intera i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, organiziraju 10. travnja Međunarodne B2B susrete, koji predstavljaju jedinstvenu priliku za pronalaženje dobavljača, kupaca, partnera i uspostavljanje poslovnih kontakata koji će otvoriti nove poslovne mogućnosti prekogranične suradnje.

Pored svega toga, Srbija kao zemlja partner organizirat će veliki broj kulturno-umjetničkih, zabavnih i turističko-gastronomskih događaja kojima će se predstaviti građanima Mostara i Bosne i Hercegovine.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Visoka razina kakvoća vinskih uzoraka pristiglih na Međunarodni sajam gospodarstva

Hercegovačka vina na Mostarskom sajmu oduševila i posjetitelje i struku

Zavod za javno zdravstvo FBiH predstavio se na Mostarskom sajmu gospodarstva

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!