Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 18:28 |

KO SDA TK - Sastanak o aktuelnoj političkoj situaciji na području TK

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 4. aprila (FENA) - Sastanak rukovodstva Povjereništva Kantonalnog odbor SDA Tuzlanskog kantona s predsjednicima općinskih/gradskih odbora SDA TK održan je danas o temi ”Aktuelna politička situacija na području Tuzlanskog kantona”.

Kako je saopćeno iz KO SDA TK, zaključeno je da formiranje novih političkih partija nema uticaja na stanje u općinskim/gradskim odborima SDA na području Tuzlanskog kantona.

-Evidentno je da postoje kontinuirani nedemokratski pritisci od aktivista novih političkih subjekata na izabrane i imenovane zvaničnike od strane SDA i drugih političkih partija. Posebno ističemo da na njihovu žalost spomenuti pritisci ne daju očekivane im rezultate. SDA osuđuje tu vrstu političkog nedemokratskog djelovanja i još jednom podsjećamo da se radi o privatnoj partiji, koja ima za cilj ostvarivanje ličnih, a ne opštih interesa - navodi se u saopćenju SDA TK.

Ta stranka poziva patriotski opredjeljene građane da "prepoznaju takve pojedince i pojave, osude njihovo djelovanje u cilju jačanja i očuvanja jedine nam Bosne i Hercegovine".

Na sastanku su utvrđeni i termini opštinskih tribina koje imaju za cilj upoznavanja građana sa aktuelnom političkom situacijom i priprema za predstojeće Opšte izbore, saopćeno je iz KO SDA TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Narod i Pravda o najavljenom radnom sastanku - Odbacimo sujete, okupljanje je važno

Hadžiabdić i Aggeler razgovarali o aktivnostima za pripremu Lokalnih izbora 2024. godine

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!