Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 15:02 |

Potvrđena optužnica u predmetu Hoti i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Elhamija Hotia kojom se tereti da je počinio krivično djelo organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, a optuženi Đenit Rahimić, Dritona Fetai i Samjuel Šabani za organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata u vezi s krijumčarenjem ljudi.

U optužnici se navodi da je optuženi Elhami Hoti na području Bosne i Hercegovine organizirao grupu za izvršenje krivičnog djela krijumčarenja ljudi, čiji su pripadnici  bili Đenit Rahimić i I. S. s područja BiH, a koji su kao članovi grupe djelovali od početka novembra 2017. godine.

Prema tužbenim navodima, Driton Fetai i Samjuel Šabani iz Hrvatske, koji su kao članovi grupe djelovali od početka februara 2018. godine, su zajedno s osobama s područja Turske, Srbije i Francuske, radi sticanja protivpravne imovinske koristi na području BiH omogućavali nezakonit boravak migrantima s Kosova, Albanije i Irana, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dvojica stranih državljana lišena slobode zbog krijumčarenja migranata

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Državljani BiH uhićeni zbog krijumčarenja 28 osoba afroazijskog porijekla

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta