Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 13:02 |

KCUS - Podrška zdravstvenim radnicima u traženju zaštite na radnom mjestu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu daje punu podršku zdravstvenim radnicima u traženju zaštite na radnim mjestima, saopćeno je iz KCUS-a.

Imajući u vidu najavljene proteste zdravstvenih radnika, koji traže zaštitu od svakodnevnih napada i pritisaka kojima su izloženi, iz KCUS-a su naglasili da se "prof dr. Sebija Izetbegović, u vrijeme obnašanja funkcije direktorice Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", u dva navrata se pismenim putem obratila Ministarstvu zdravstva KS tražeći zaštitu zdravstvenih radnika, dok su na radnom mjestu".  

Prvi put, prof.dr. Izetbegović, obratila se tadašnjem ministru dr. Eldanu Lokmiću, 2014. godine.

- Nažalost, Zahtjev prof.dr. Izetbegović nije naišao na razumijevanje. Prof.dr. Izetbegović, 2015., ponovila je Zahtjev za zaštitu zdravstvenih uposlenika dok su na radnom mjestu, kao hitan. Zahtjev je dostavljen tadašnoj ministrici Ministarstva zdravstva KS prim.dr. Emiri Mikulec - Tanović. Ponovo nije bilo odgovora. Pošto nijedan od upućenih Zahtjeva nije naišao na podršku, zdravstveni radnici su i dalje nastavili raditi pod velikim pritiskom i povremenim prijetnjama i napadima - navodi se u saopćenju iz Press službe KCUS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo