Ekonomija     | 03.04.2018. 14:09 |

Nominacije za nagradu evropski najmenadžer stigle iz 20 država

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Na proširenoj sjednici Organizacionog odbora za izbor evropskih najmenadžera, danas u Sarajevu, zaključeno je da se 38. ceremonija proglašenja najuspješnijih menadžera i ličnosti za 2018. godinu održi u Sarajevu 5. jula, a bosanskohercegovački izbor 6. decembra u Banjoj Luci.  

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu  u Sarajevu dosad je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih 25. Bit će dodjeljeno i 15-ak specijalnih nagrada ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis.

Toj prestižnoj ceremoniji u Sarajevu prisustvovat će oko 400 menadžera i veći broj predstavnika vlasti iz BiH i regiona, od kojih su neki već potvrdili svoj dolazak. Prije toga bit će održan tradicionalni međunarodni poslovni forum posvećen održivom razvoju, regionalnoj privrednoj saradnji i investicijama.   

-  Pripreme za 38. Evropski  izbor najmenadžera teku prema planu. Prijedlozi za nominacije pristižu svakog dana u Direkciju za izbor najmenadžera, a Nezavisni  evropski žiri na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave uspješno obavlja svoj dio posla, tako da očekujemo još bolju manifestaciju nego ikada dosad – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

Organizacioni odbor izbora evropskih najmaždžera odao je priznanje i dodjelio „zlatne plakete“ ljudima koji su pomogli ovaj projekt  u dužem vremenskom periodu.

Inače, dosad je ovu prestižnu nagradu primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je menadžerima i vlasnicima biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, za zapošljavanje i investicije. Tako je nagradu ,,Evropska ličnost godine’’ dosad primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 25 načelnika i gradonačelnika, te 40 ljudi iz oblasti nauke i 50 za oblast sporta, kulture i umjetnosti. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo