Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 13:40 |

SDS podnio krivičnu prijavu protiv ministrice Golić

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. aprila (FENA) - Srpska demokratska stranka (SDS) podnijela je juče Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci krivičnu prijavu protiv Srebrenke Golić, ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a i drugih službenika u tom resoru, zbog postojanja sumnje da su, kako tvrde, počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

-Golić i druge osobe u ovom ministarstvu su zloupotrijebili svoj službeni položaj u namjeri da preduzeću 'Grand trejd' d.o.o. Banja Luka, u vlasništvu Mile Radišića, pribave protivpravnu korist u vidu izdavanja građevinskih dozvola i lokacijskih uslova za poslovni objekt višemilionske vrijednosti. Onemogućile su Željku Vuliću, kao zainteresovanoj strani, da učestvuje u postupku i time izvršili povredu njegovih prava - stoji u krivičnoj prijavi SDS-a.

Ove navode potvrdio je, kako dodaju, u svojoj presudi i Vrhovni sud Republike Srpske, kao i Okružni sud u Banjoj Luci.

-Golić je iskorištavajući svoj službeni položaj vršila pritisak i nezakonito prejudicirala odluku organa uprave koja treba da se donese po presudama Vrhovnog suda RS i Okružnog suda u Banjoj Luci - tvrdi se u saopćenju SDS-a.

Mišljenja su i da je Golić "krajnje nezakonito, neprimjereno i neprofesionalno“ komentarisala odluke sudova u predmetima koji nisu okončani, ističući se pojedine sudije Vrhovnog suda RS "izdižu" iznad pravnog sistema tog bh. entiteta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom