Servisne informacije     | 03.04.2018. 10:34 |

BIHAMK - Pojačan promet na GP Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Na mogućnost sitnijih odrona zemlje ili kamenja upozorava se u usjecima, kao i preko planinskih prijevoja.

Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.  

Bez obzira na povoljne vremenske uslove tokom dana, vozačima se preporučuje da voze oprezno, te se podsjećaju da je podsjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke. 

Za teretna vozila iznad 3,5 t saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje. 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'