Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.04.2018. 16:12 |

Zbog nadošle rijeke Bosne u pripravnosti civilna zaštita na području ZDK

FENA

ZENICA, 1.aprila (FENA) - Prema informaciji Operativnog centra civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području kantona tokom jutarnjih sati je bio visok, na granicama izlijevanja i sa tendencijom povećanja.

Zbog takvog stanja,  Kantonalna uprava civilne zaštite ZDK je uputila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost, jer se rijeka Bosna na nekim lokalitetima počela izlijevati i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredno zemljište.

U gradu Zenica privremeno je zatvoren za saobraćaj podvožnjak u naselju Blatuša, a u Žepču je lokalni put u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne. Također, u gradu je poplavljen dio pješačke staze, a u naselju Begov Han, u mjestu Kolone, poplavljen je dio lokalne ceste.

Na području Kaknja je došlo do izlijevanja iz korita rijeke Bosne, na lokalitetu Vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

Na mjernom mjestu u Zenici oko podnevna vodostaj rijeke Bosne iznosio je 378 centimetara, a tokom popodnevnih sati došlo je do blage stagnacije vodostaja, sa tendecijom opadanja.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije