Bosna i Hercegovina     | 31.03.2018. 17:22 |

Jak vjetar pruzročio materijalnu štetu na više lokaliteta u BiH

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Saobraćaj na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj (prevoj Karaula), koji je bio u prekidu zbog oborenih stabala, ponovno je uspostavljen.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač, navodeći da su stabla s kolovoza na prevoju Karaula u međuvremenu uklonjena te da saobraćaj na tom dijelu magistralnog puta normaliziran.

Sumirajući posljedice nevremena, praćenog jakim vjetrom u određenim dijelovima BiH, Kovač je kazala da je na više lokacija vjetar prouzročio određenu materijalnu štetu, te da drugih posljedica nije bilo.

Precizirala je da je, prema podacima Operativnog centra FUCZ-a, registrirano oštećenje limenog krova na jednoj kući u Hadžićima, gdje je upućena ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hadžići.

Istovremeno, Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo poslana da intervenira u ulicama Nasihe Kapidžić-Hadžić i Bosanskih gazija, odnosno na lokalitet u blizini pijace Heco, a gdje su već intervenirale ekipe KJKP Park.

Na području Bihaća i Tuzle, gdje je puhao vjetar slabijeg intenziteta nisu zabilježene nikakve štete, niti intervencije.

Kovač nadalje navodi da je u Zenici došlo do lomljenja drveća u manjem obimu te da su ekipe vatrogasaca i Civilne zaštite na terenu, gdje su angažirani na uklanjanju polomljenih grana.

Prema podacima Operativnog centra FUCZ-a, na podtučju Travnika, Mostara, Gruda i Livna nije bilo vjetra, a time ni potrebe za intervencijama.      

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo