Bosna i Hercegovina     | 31.03.2018. 13:48 |

Borenović: U koaliciji oko SNSD-a nema dogovora o kandidatima

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 31.marta (FENA) – Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da se Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihovi koaliconi partneri nisu ni dogovorili ko je njihov kandidat za predsjednika RS-a, jer bi u suprotnom to i saopćili.

Smatra da su ove tri stranke jučer izvele farsu za javnost, potpisujući nekakav dokument uz direktan prenos na javnom servisu RS-a, o nečemu oko čega se nisu dogovorili.

- Ja ne znam šta su oni to potpisali, kada se ne zna ni ko su im kandidati. Savez za promjene je imena svojih kandidata saopćio. Čak i Dodikovo samoproglašavanje za člana Predsjedništva BiH postaje upitno, jer pokazuje da se plaši za svoj izborni rezultat, kao i ova koalicija. Sve to pokazuje i kakvo je stanje u ovoj koaliciji, što oni kriju– rekao je on.    

Smatra da Savez za promjene može da na narednim izborima osvoji, kako navodi, veliku pobjedu, kojom će budućnost RS-a biti stabilna i bolja.

– U suprotnom, RS će i dalje da tone u političko blato – dodao je Borenović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i da SNSD plaši građane RS-a NATO vježbama, u pokušaju da skrenu pažnju s ozbiljnih ekonomskih problema.

- Vlast u RS-u nema ništa da predstavi kao rezultat svog rada. Zato konstato pokušavaju da izmišljenim temama zaokupe i zaplaše građane. Sve to što govore o navodnoj NATO vježbi na Manjači, uz upotrebu osiromašenog uranijuma, su najobičnije gluposti. I insistiranje na još nekim stvarima koje nemaju nikakvu podlogu u stavnosti pokazuje njihovu nemoć i nespremnost da se pozabave problemima u zdravstvu, poljoprivredi, obrazovanjima, odlaskom mladih, borbom protiv kriminala i korupcije – tvrdi predsjednik PDP-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Kandidati za predsjednika Sjeverne Makedonije predali liste s potpisima potpore

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'