Bosna i Hercegovina     | 31.03.2018. 11:41 |

U Kaknju prva proljetna ekološka akcija

FENA Saopćenje

KAKANJ, 31. marta (FENA) -  Služba za ekologiju općine Kakanj, u saradnji sa Udruženjem “Bazen Benat” u nedjelju, 1.aprila, organizira  akciju “Grablje, vreće i rukavice, i svi u proljetne radne akcije”, kojom će građani obaviti pripreme za realizaciju sveobuhvatne ekološke akcije na očuvanju i njegovanju životne sredine.

Kako je planirano, do 25. maja ove godine na području Kaknja bit će realizirano nekoliko ekoloških akcija pod ovim nazivom, a sve akcije će se održavati po mjesnim zajednicama i nedjeljom. Aktivnu saradnju i podršku grupe volontera imati će od nadležne službe općine Kakanj i Javnog preduzeća “Vodokom”, koje će tokom svih aktivnosti osigurati kese za i odvoz prikupljenih količina smeća.

Prva ekološka akcija “Grablje, vreće i rukavice, i svi u proljetne radne akcije” organizirati će se, u nedjelju od 09,00 sati, na području mjesne zajednice "Kakanj 2" u saradnji sa Udruženjem “Bazeni Benat".

Naredne akcije realizirati će se u saradnji sa predstavnicima drugih mjesnih zajednica i Javnog preduzeća “Vodokom”, koje će imati direktnu koordinaciju tokom izvođenja ekoloških akcija i raditi na odvozu otpadanog materijala.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ekološka akcija čišćenja Trimuše

Hurtić u Kaknju osudio napad na župnika

Predsjednica FBiH Lidija Bradara posjetila vlč. Žarka Vujicu u Kaknju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta