FENA biznis     | 30.03.2018. 11:13 |

Raiffeisen Bank International je dobitnik prestižne nagrade na regionalnom nivou

FENA Saopćenje

GLOBAL FINANCE: RAIFFEISEN JE NAJBOLJA BANKA U BOSNI I HERCEGOVINI

 “Činjenica da nas je renomirani poslovni magazin Global Finance već četrnaesti put ocijenio kao najbolju banku u BiH dodatno potvrđuje ispravnost strategije koju slijedimo u našem poslovanju. Kao jedan od tržišnih lidera, kontinuirano nastojimo maksimizirati iskustvo koje imamo u poslovanju s klijentima, te biti njihov pouzdan finansijski partner. Pri tome ne zanemarujemo ni tržišne trendove koje odlikuje sve dinamičniji razvoj tehnologije na koji nastojimo što adekvatnije odgovoriti inovativnom ponudom u oblasti naših digitalnih servisa. Istakao bih da smo prošle godine našu ponudu obogatili uslugom Raiffeisen bankarstvo na Viberu, te da smo modernizirali našu poslovnu mrežu prilagođavajući je digitalnim trendovima“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da će Banka i u budućnosti aktivno raditi na tome da klijentima ponudi savremene usluge visokog kvaliteta. 

U okviru dodjele nagrada “Najbolje svjetske banke za 2018. godinu”, magazin Global Finance je Raiffeisen Bank International (RBI) već dvanaesti put, u proteklih petnaest godina, dodijelio priznanje za Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi. 

„Priznanje „Najbolja Banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi“ za nas predstavlja kako čast tako i izazov da i dalje nastavimo pružati kvalitetne i prvoklasne proizvode i usluge diljem regiona. Također, nagrada odražava našu dobru stratešku poziciju i učinkovitost“, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI.   

Za najbolje banke na svojim tržištima proglašene su i supsidijarne banke RBI u Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 98 poslovnica pruža usluge za oko 450.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/ 

Zahvaljujemo na saradnji.

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo