FENA biznis     | 30.03.2018. 10:44 |

Addiko Bank dobitnik šest nagrada 'Transform Awards Europe 2018'

FENA Saopćenje

Addiko Bank dobitnik je šest 'Transform Awards Europe 2018' nagrada koje se dodjeljuju za projekte najboljeg upravljanja brendovima i rebrendinga, najkreativnije osmišljenog vizualnog identiteta, te kvalitetnog upravljanja ugledom. 

Addiko Bank je s agencijom Prophet, koja je bila angažovana na projektu rebrandinga Addiko Grupe, od stručnog žirija sastavljenog od 27 međunarodnih stručnjaka iz svijeta marketinga, oglašavanja, brendinga, komunikacija i kreative bila nominirana u šest kategorija i u svima je osvojila nagradu; zlato za 'Najbolju kreativnu strategiju', 'Najbolji rebrending nakon procesa spajanja', 'Najbolji razvoj brenda u sklopu repozicioniranja i predstavljanja nove misije i vizije', 'Najbolji vizualni identitet u finansijskoj industriji'; srebro za 'Najbolje korištenje vizualnog vlasništva'; i bronzu za 'Najbolji strateški i kreativni razvoj novog brenda. 

„Osvojiti jednu renomiranu nagradu je veliko priznanje i čast, ali osvojiti ih šest u međunarodnoj konkurenciji globalnih brendova kao što su: P&G, Intel, Danone, Siemens, Konica-Minolta, Harrods, ABB, BAT, Carlsberg, Bloomberg… je fenomenalno dostignuće na koje smo izuzetno ponosni. Ove nagrade doživljavamo kao zadnje u nizu priznanja da je Addiko snažan brend prepoznatljivog vizualnog identiteta i kao potvrdu da smo odlično uradili projekt rebrendiranja. Također, one su nam i podsticaj da svakim danom svojim klijentima i partnerima budemo još bolja, još jasnija, još jednostavnija i još direktnija banka“, izjavila je Maja Čulig, direktorica Marketinga za Addiko Grupu. 

'Transform Awards Europe' nagradama nagrađuje se inovativnost, kreativnost i izvrsnost u upravljanju korporativnim i produkt brendovima u 43 države u Europi, pri čemu se vrednuje strateški pristup, kvalitetan sadržaj, kreativnost i originalnost provedba, te ostvareni rezultati. Za ovogodišnje nagrade kandidirali su se svi projekti koji su započeti i zaključeni u periodu od maja 2016. i novembra 2017. godine. 

 

O nagradama: http://www.transformmagazine.net/awards/europe/ 

 

Kontakt za medije:

Emir Jildizlar, emir.jildizlar@addiko.com, menadžer korporativnih komunikacija, 061 491 899

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!