Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 14:54 |

Saradnja UNZE i Tima za borbu protiv korupcije ZDK

FENA

ZENICA, 29.marta (FENA) - Rektor Univerziteta u Zenici dr. Damir Kukić i  predsjednica Tima Vlade ZDK za borbu protiv korupcije Meliha Omerspahić, potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim se predviđa provođenje aktivnosti u skladu s usvojenom strategijom Zeničko-dobojskog kantona u borbi protiv korupcije.

"Ono što slijedi u oblasti obrazovanja jeste jačanje dosadašnje saradnje, uključivanje akademske zajednice u konkretnim aktivnostima koje su planirane akcionim planom. To između ostalog podrazumijeva provođenje raznih edukativnih radionica i svih drugih projekata, koje budemo ispred nevladinog sektora i međunarodne zajednice provodili, da u tom smislu uključimo akademsku zajednicu", kazala je Meliha Omeraspahić.  

Planom je predviđeno da u borbu protiv korupcije budu uključeni studenti putem radionica i okruglih stolova, kako bi se upoznali o načinima prijave eventualnih slučajeva korupcije i reagiranja na takve oblike ponašanja.

"Mi smo na ovaj način okončali višemjesečne aktivnosti na pripremi Memoranduma, ali i operativnog plana, odnosno akcionog plana, a naši studenti će se vrlo brzo uključiti u realizaciju preuzetih obaveza. Imamo predstavnika na nivou Tima ZDK, imamo predstavnika Univerziteta na nivou ove ustanove, a taj tim će brojati  još nekih pet ljudi i svi segmenti univerziteta će biti ravnopravno zastupljeni", rekao je nakon potpisivanja memoranduma rektor Kukić. 

Ispred Univerziteta Zenica u Timu ZDK za borbu protiv korupcije imenovan je prof. dr. Esad Delibašić, a u okviru Javne ustanove Univerzitet Zenica koordinator aktivnosti u borbi protiv korupcije je Ajdin Huseinspahić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta