Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 11:27 |

Skupština TK danas razmatra izmjene zakona o sportu

FENA

TUZLA, 29. marta (FENA) - Skupština Tuzlanskog kantona danas razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, te o srednjem obrazovanju i odgoju.

Poslanici će se izjašnjavati i o Odluci o usvajanju strategije za uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u obrazovanje sa sedmogodišnjim Planom implementacije u TK, te o usvajanju programa razvoja zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća TK za period od 2018. do 2022. godine.

Na dnevnom redu je Izvještaj o radu Pedagoškog zavoda TK za 2017. godinu, kao i Izvještaj o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2017. godini.

Također, bit će razmatrani izvještaji o radu za prošlu godinu Kantonalne uprave civilne zaštite, Kantonalne direkcije robnih rezervi te JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona.

Pred poslanicima su i informacije o stanju u oblasti sporta na području ovog kantona za 2017. godinu, stanju zagađenosti zraka na području TK, te o problemu odlaska građana s prostora ovog kantona, s prijedlogom mjera.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština TK svečanom sjednicom obilježila Dan nezavisnosti BiH

Okončana hitna sjednica Skupštine TK, nije usvojen zaključak o ostavci ministra unutrašnjih poslova

Održana svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana