Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 08:15 |

U parlamentu RS-a danas glasanje o razmatranim tačkama dnevnog reda

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 29.marta (FENA) - Poslanici Narodne skupštine RS-a izjasnit će se danas o tačkama razmatranim u protekla dva dana.

Tokom sinoćnjeg rada obavili su raspravu o Informaciji o obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu, odnosno RS proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji s pregledom mjera i aktivnosti realiziranih tokom 2017. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa tog bh. entiteta aktima Evropske unije.

Razmotren je Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih osoba u RS za period do 2027. godine te, između ostalog, izmjene Zakona o Fondu za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS-a.

Ovim zakonom promijenjena je odredba kojom je propisana namjena sredstava koja se iz Fonda za nekretnine usmjeravaju u Fond za razvoj i zapošljavanje, tako da bi se ona ubuduće koristila za finansiranje razvojnih projekata.

Raspravljano je i o Nacrtu zakona o kulturi, kojim su prvi put propisani oblici izvora finansiranja te oblasti i definisani konkretni načini ostvarivanja kulturne politike.

Prije toga, obavljena je rasprava o Prijedlogu zakona o posebnom Registru osoba pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo