Svijet     | 28.03.2018. 20:53 |

Erdogan: Turska neće protjerati ruske diplomate 'na osnovu navoda'

FENA Internet

ANKARA, 28. marta (FENA) - Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu da njegova zemlja neće protjerati ruske diplomate "na osnovu navoda".

Članica NATO-a Turska u ovoj je sedmici osudila trovanje bivšeg ruskog špijuna u Britaniji i pozvala je da počinioci napada budu privedeni pravdi. Vlada je, ipak, saopćila da ne planira slijediti saveznike iz NATO-a i EU u protjerivanju ruskih diplomata.

- Samo zato što neke zemlje poduzimaju mjere na osnovu navoda, mi smo odlučili da ne poduzmemo isti korak - izjavio je Erdogan. Njegovi komentari objavljeni su danas u Hurriyetu i u drugim dnevnim novinama.  

Britanija je optužila Rusiju da stoji iza napada nervnim agensiom na bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegovu kćerku. Više od 20 zemalja porotjeralo je više od 130 ruskih diplomata u ovoj sedmici u iskazivanju solidarnosti.

Turska njeguje bilske veze s Moskvom dok su se njeni odnosi sa zapadnim saveznicima pogoršali. Ankara i Moskva također zajednički rade na pokušajima okončanja sirijskog sukoba, prenosi AP.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'