Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 14:33 |

Bosnalijek otvorio savremeni objekat kontrole kvaliteta

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Objekat kontrole kvaliteta ukupne površine 3.350 kvadratnih metara, opremljen savremeno dizajniranim laboratorijama za fizičko-hemijska, mikrobiološka i biološka testiranja, otvoren je danas u okviru farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d. u Sarajevu.

Na otvaranju je istaknuto da je prostor projektovan na način da unaprijedi poslovnu efikasnost laboratorijskih procesa, a da su pri projektiranju, izgradnji i opremanju nove kontrole kvaliteta korištena najmodernija tehnološka rješenja koja obezbjeđuju sigurno i zdravo radno okruženje za zaposlene, uz ekološki prihvatljiv uticaj laboratorijskih procesa na okolinu.

- Nova kontrola kvaliteta je u potpunosti usklađena s razvojnom strategijom Bosnalijeka i kao takva je osposobljena za kontrolu postojećih i novih generičkih, kao i inovativnih lijekova. Jedan od strateških ciljeva Bosnalijeka je konstantno unapređenje portfolija i kontinuirano snabdijevanje tržišta kvalitetnim proizvodima najnovije generacije - naveo je direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović.

Naglasio je da će se otvaranjem savremene kontrole kvaliteta, zajedno sa rastom proizvodnje, stvoriti uslovi za dodatno zapošljavanje visokokvalifikovanih stručnjaka, prije svega iz oblasti farmacije, hemije i mikrobiologije.

- Planiramo da sve raspoložive resurse Bosnalijeka usmjerimo u pravcu povećavanja investicija, što će u konačnici doprinijeti našem još snažnijem prisustvu i osvajanju visokopotentnih tržišta. Razvoj i rast ćemo ostvariti otvaranjem dodatnih pogona, u zemlji i inostranstvu te stvaranjem novih radnih mjesta i ulaganjem u naše ljudske resurse - kazao je Uzunović.

Najsavremeniji objekat kontrole kvaliteta u farmaceutskoj industriji u BiH otvoren je uz slogan ''Bosnalijek za 21. vijek''.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića

Po nalogu Tužiteljstva BiH izvršeni pretresi i lišenje slobode osumnjičenog

Godišnja Skupština dioničara Bosnalijeka odgođena zbog nedostatka kvoruma

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo