Sport     | 28.03.2018. 08:52 |

Bosna Royal i Zrinjski završavaju nastup u Drugoj ABA ligi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Košarkaši sarajevske Bosne Royal danas će protiv ekipe Lovćena 1947 iz Cetinja završiti nastup u ovoj sezoni regionalne Druge ABA lige.

Ovo je posljednji meč regularnog dijela sezone drugog po snazi regionalnog takmičenja, koje Bosna završava na predzadnjem mjestu, pa utakmice protiv Lovćena za Sarajlije nema rezultatski značaj. 

Novi trener Bosne Royal Denis Bajramović ovaj meč će korisititi za dodatno uigravanje tima za utakmice domaće Lige za prvaka BiH.

- Ovo je prilika da se pobjedom oprostimo sa ovom sezonom ABA 2 lige i prilika da publika uživa u posljednjoj utakmici ovog takmičenja. Nakon velike pobjede nad Igokeom bit će ovo prilika da se dodatno uigramo za nastavak Lige za prvaka BiH - izjavio je Bajramović. 

Drugi predstavnik BiH u ovom takmičenju, Zrinjski, sutra će gostovati ekipi Teodo iz Tivta. I Mostarcima je ovaj meč bez značaja s obzirom da su ranije izgubili šanse da izbore plasman među najbolje četiri ekipe takmičenja. 

Na turnir najbolje četiri ekipe (Final Four) plasirale su se ekipe Borca, Vršca, Krke i Sixt Primorske. 

Utakmica između Bosne Royal i Lovćena će biti odigrana u 18 sati u KSC Skenderija, dok Teodo i Zrinjski igraju u isto vrijeme u Sportskoj dvorani Župa. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!