Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 16:22 |

U Sarajevu otvorena kampanja 'Porodica je zakon'

FENA Adriana Domazet

SARAJEVO, 27.marta (FENA) – Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“, na obilježavanje svog sedmog rođendana, pokrenulo je kampanju pod nazivom „Porodica je zakon“.

Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack danas je u Domu mladih simbolično preuzela i prvi kišobran s napisom "Porodica je zakon" čime je iskazana podrška istoimenoj kampanji.

Cormack je, obraćajući se prisutnima, kazala da  je današnji dan poseban jer se u njemu slavi sedma godišnjica potvrde postojanja Udruženja i promjena koje je donijelo.

Govoreći kako danas u BiH zahvaljujući njihovom naporu i zalaganju ima pet centara za pomoć porodicama s djecom s poteškoćama u razvoju, ambasadorica Cormack je kazala da je posjetila dosta roditelja, razgovarala s njima i čula koliko je promjena to donijelo u njihove živote i njihove djece.

- Zbog toga su Ambasada u BiH i Vlada SAD jako ponosni što smo ovdje sa vama, što dajemo podršku tim centrima i što radimo zajedno sa njima, sa našim partnerima – istakla je.

Pokrenutu kampanju "Porodica je zakon" otvorili su bh. novinar Mimo Šahinpašić i poznati bh. atletičar Amel Tuka na Mostu različitosti (Eiffelov mostu u Sarajevu), o čemu svjedoče i raznobojni kišobrani na njemu.

Istakli su da je ovaj most simbol različitosti, važnosti osiguravanja većih prava za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju, ali i važnost pružanja veće podrške porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Inače, podršku centri za pomoć obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju primaju od USAID-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu