Regija     | 27.03.2018. 15:35 |

Haradinaj kaže da neće podnijeti ostavku

FENA Ivana Banovic

PRIŠTINA, 27. ožujka (FENA) - Kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je u utorak nakon sastanka Vijeća za sigurnost Kosova kako jučerašnja akcija kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici nije bila usmjerena ni protiv koga "nego samo protiv onih koji su nelegalno djelovali".

To nije bila demonstracija sile već poštovanje zakona, kazao je kosovski premijer, dodavši kako neće podnijeti ostavku nakon izlaska Srpske liste iz vlade. 

"Nadam se da će Srpska lista razmisliti jer jednostrane mjere i obustava suradnje nisu dobre stvari. Ostajem i bit ću posvećen integraciji Srba. To je ishitrena i štetna najava, vidjeli ste što se jučer dogodilo kada nema komunikacije. (...) Uvjeren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da djelujemo jednostrano", kazao je Haradinaj, prenosi RTK.

Ocijenio je kako je kosovskoj strani u interesu da se nastavi dijalog.

"Naš tim koji predvodi Avni Arifi ima profesionalce koji su spremni da nastave dijalog, i ova tema mora da se završi. Kosovo je neovisno i suvereno i nema puno toga da se pregovara, to mora da se završi", zaključio je kosovski premijer.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Stano: Rezultat nedjeljnog referenduma ne doprinosi smirivanju tenzija na Kosovu

EU službeno uvjetuje integraciju Srbije normalizacijom odnosa s Kosovom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta