Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 15:31 |

Mušić se sastao sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić sastao se sa šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.

Kako je saopćeno, tokom sadržajnog sastanka razgovarano je o političkoj, ekonomskoj i socijalnoj situaciji u HNK i FBIH, sa posebnim osvrtom na Grad Mostar. Predsjedavajući Mušić je upoznao Ozkaptana kako je SDA opredijeljena da HNK bude stabilan kanton.

-Naši ministri u Vladi i zastupnici u Skupštini HNK čine sve kako bi životni parametri imali pozitivan progres. Sa radošću mogu konstatovati da u svom radu to i uspijevaju. Jasno je da postoje i poteškoće, ali se trudimo da odgovornim radom to prevaziđemo - rekao je Mušić.

Šef Ureda OSCE-a u Mostaru Ozkaptan upoznao je Mušića sa svojim prethodnim djelovanjem u Mostaru koje je u tadašnjem mandatu završeno 2003. godine, prvenstveno u segmentu ujedinjavanja policije HNK.

-Mostar je bio sjajno mjesto za život i to ponovo može biti. Uloga međunarodne zajednice se promijenila, ali jako bitno je vratiti ljudima koji ovdje žive nadu u bolju budućnost. Potrebno je održati izbore u Mostaru, naći način da se procesi pomjere u pozitivnom pravcu. Izborima u Mostaru bi se vratila demokratija, mogućnost investicija i i napravila pretpostavka za nove investicije i bolji život građana - naglasio je Ozkaptan.

Mušić i Ozkaptan su razgovarali i o drugim bitnim pitanjima u Mostaru, HNK ali i BiH. Od lokalnih tema Muzička škola u Mostaru je označena kao bitan projekt dalje integracije grada, dok je na nivo FBiH i BIH Zakon o igrama na sreću označen kao bitan segment čijim usvajanjem se može unaprijediti kvalitet života svih građana, saopćeno je iz Mušićevog ureda.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Delegacija OSCE Sekretarijata posjetila Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom

OSCE osuđuje odluke NSRS o izbornom zakonu

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta