Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 14:20 |

Ramić posjetio porodicu tragično stradalog dječaka u Bosanskom Novom

FENA Saopćenje

 

BOSANSKI NOVI/SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas u Bosanskom Novom ožalošćenu porodicu trinaestogodišnjeg dječaka Damira Mujagića koji se utopio u rijeci Uni.

Ramić je, u pratnji potpredsjednika Narodne skupštine RS-a Senada Bratića i predstavnika općinskih vlasti i povratničke zajednice, posjetio kuću te povratničke porodice, te uputio izraze sućuti dječakovoj majci Hatidži Mujagić, kao i spremnost da Ministarstvo pruži podršku.

- Došli smo ovdje da izrazimo sućut ožalošćenoj majci i porodici, te podijelimo s njima ove teške trenutke. Riječ je o povratničkoj porodici, koja se nalazi u teškoj situaciji i stanju socijalne potrebe. Ova tragedija nanijela je nenadoknadivu bol porodici i prijateljima, koja se ne može nadoknaditi ničim, ali mi smo posvećeni obavezi da pružimo podršku u onome što su naveli, a to je stambeno zbrinjavanje - kazao je Ramić.

On je održao sastanak i s načelnikom Opštine Mirkom Zgonjaninom i potpredsjednikom Skupštine općine Selimom Ekićem, po pitanju pomoći porodici Mujagić.

Iskazana je zajednička opredijeljenost te dvije institucije, koja će biti realizirana kroz osiguranje sredstava za izgradnju nove kuće za ovu porodicu, te osiguranje potrebne dokumentacije i zemljišta od Općine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Vladi TK potpisan sporazum za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima

Po nalogu Tužilaštva BiH i OJT Prijedor uhapšeno pet osoba osumnjičenih za izborne nezakonitosti

Biračko mjesto u Hozićima još nije otvoreno, na biralište doneseni popunjeni listići

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'