Ekonomija     | 27.03.2018. 11:56 |

Čavić tvrdi da se ponovo priprema prodaja prijedorske 'Ljubije' Izraelcima

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27.marta (FENA) - Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić potvrdio je danas da Investiciono-razvojna banka (IRB) RS-a vrši određene pripreme za prodaju državnih akcija u Rudniku železne rude “Ljubija” Prijedor na Banjalučkoj berzi.

Vlada je dala saglasnost na taj posao, a kako kaže, ne može se miješati u dalji postupak.

-Očekujemo da će ova aktivnost biti uspješna i da će IRBRS-a provesti cijeli postupak, a da li će biti ponuđača, u ovom trenutku ne možemo govoriti, jer na to nema pravo da utiče ni Vlada, niti resorno ministarstvo - rekao je on.

Đokić je podsjetio da je Vlada RS-a ranije ovo preduzeće “skinula” s liste strateških preduzeća, jer se, kaže, više ne bavi rudarskom proizvodnjom.

Resorni ministar je ovo odgovorio na pitanje poslanika NDP-a Dragana Čavića, koji kaže da je besmisleno tvrditi da Rudnik željezne rude “Ljubija” nema pravo na ekspolataciju uglja, ukoliko se istovremeno ne kaže da su i vlasnici 49 posto kapitala “Arcelor mittala” Prijedor, koji se bavi eksploatacijom.

-Namještate posao jednom čovjeku pet godina, iz nepostojeće firme 'Israeli Investment Group', što je protiv interesa RS-a - optužio je Čavić vlast u RS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U FBiH porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo