Servisne informacije

BIHAMK - U višim predjelima moguća poledica na kolovozu

Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Kolovoz je jutros pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog većeg odrona na magistralnom putu M-16 Donji Vakuf-Jajce u mjestu Zelenkovac, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenom dionicom.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila iznad 3,5 t.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E.F.