Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 18:19 |

Posljednji ispraćaj prim.dr. Azre Idrizbegović u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 26. marta (FENA) - Smrt prim.dr. Azre Idrizbegović, specijalistice radiologije, koja je iznenada preminula u 66. godini života, ražalostila je stanovnike bugojanske općine i sve one koji su je poznavali.

- Njenim preranim odlaskom izgubili smo veoma cijenjenu doktoricu, dijagnostičara i humanistu. Ovo je veliki gubitak za naš kolektiv i za pacijente, a najviše za njenu porodicu – istaknuto je na komemoraciji koja je upriličena tim povodom u prostorijama JU "Dom zdravlja" Bugojno. 

O liku i djelu dr. Azre Idrizbegović govorili su direktorica „Opće bolnice" Berka Begović, direktorica „Doma zdravlja“ Irhada Strukar i predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije u toj zdravstvenoj ustanovi Dženad Jusić.

- Kao doktor i patriota dala je veliki doprinos razvoju i unapređenju zdravstvene zaštite stanovništa u Bugojnu i Srednjobosanskom kantonu (SBK),obnašajući funkciju kantonalne ministrice zdravstva - naglasili su.

Prim.dr. Azra Idrizbegović rođena je 11. marta 1953. u Zvorniku. Medicinski fakultet završila je u Sarajevu 1978., a od prvog aprila iste godine počela raditi u „Domu zdravlja“ Bugojno. 

U decembru 1983. odlazi na specijalizaciju iz radiodijagnostike, a 7. aprila 1997. dodijeljena joj je počasna titula primarijus.

Od 1996. do 2001. obavljala je funkciju ministrice zdravstva u Vladi  SBK-a.  

Čitav radni vijek provela je u bugojanskom „Domu zdravlja“, a smrt ju je zatekla na mjestu šefa Službe za radiodijagnostiku.

Dženaza i ukop rahmetli Azre Idrizbegović obavljeni su danas nakon ikindije-namaza na mezarju Jaklić, u prisustvu porodice, prijatelja, radnih kolega i mnogih građana gornjovrbaske regije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana