Servisne informacije

U planinskim predjelima moguća poledica na kolovozu

Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Kolovoz je pretežno mokar, a niske temperature bilježe se u planinskim predjelima gdje se upozorava na mogućnost mjestimične poledice. 

Učestali su odroni zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica, u mjestima Gašnica i Bistrica, zbog izlijevanja rijeke Save, saobraćaj je obustavljen za putnička vozila, dok teretna vozila saobraćaju navedenim dionicama.

Na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, zbog zaleđenog kolovoza obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog izvođenja radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, saobraćaj se na mjestu radova preusmjerava iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) D.V.