Bosna i Hercegovina     | 26.03.2018. 14:25 |

Sastanak skupštinske većine o funkcioniranju vlasti u Srebrenici

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 26. marta (FENA) - Funkcioniranje vlasti u Srebrenici bila je glavna tema današnjeg sastanka predstavnika skupštinske većine u ovoj općini.

Na sastanku su sudjelovali načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, predsjednik Povjereništva SDA u Srebrenici Ramiz Salkić, zamjenik načelnika Nermin Alivuković, predsjednik Skupštine općine Alija Tabaković i potpredsjednik Skupštine Radomir Pavlović.

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković stava je da Općina mora funkcionisati.

- Dogovorili smo neke principe na kojima ćemo nastaviti našu saradnju, usaglasili smo zajedničke dogovore. Dogovoreno da će naredne sedmice biti održan kolegij za redovnu sjednicu. Problemi nisu riješeni, ali se moraju rješavati i dogovoreni su određeni koraci koje ćemo mi realizirati u narednom periodu – kazao je Tabaković.

Potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica i predsjednik Općinskog odbora SNSD-a Radomir Pavlović kazao je da ova godina treba da bude godina investicija.

- Ova općina treba da bude otvorena za sve investitore kako bi obezbjedili što više radnih mjesta građanima Srebrenice. Dogovoreno je da će Skupština funkcionisati na dogovorima predsjednika, potpredsjednika i načelnika općine – istakao je Pavlović.

Mladen Grujičić, načelnik općine Srebrenica, smatra da Općina funkcioniše dobro, te da politika mora doprinjeti tome i pri tome poštovati zakon.

- Uvijek se moramo dogovorati da ne bi dolazili u probleme kao što smo dolazili u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo poštovati ono što dogovorimo i da će politika imati razumjevanja kada je u pitanju funkcionisanje Općine. Ono što je bitno je da otvorimo fabrike koje smo pokrenuli, i da zaposlimo naše ljude. Malo nedostaje da bi se stvari posložile i da bismo mi normalno funkcionisali – naglasio je Grujičić.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'