Ekonomija     | 26.03.2018. 12:58 |

Izbor najkvalitetnijih farmera-stočara u općini Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Komisija za izbor najkvalitetnijih stočara u sarajevskoj općini Centar je sredinom marta započela obilazak poljoprivrednih domaćinstava u toj općini radi odabira najboljih.

Na osnovu rješenja načelnika Općine Centar imenovani su članovi pomenute komisije koju čine prof.dr. Vedad Šakić sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, kao predsjednik komisije, te dva člana, doktorica veterinarske medicine Lajla Močević-Katica i diplomirani inženjer poljoprivrede Semira Hasanović.

Planirano je da komisija do kraja juna završi s obilascima farmi i ocjenjivanjem najboljih, na osnovu čijeg izvještaja će načelnik Nedžad Ajnadžić potpisati odluku o nagrađivanju.

Opći kriteriji koje će pomenuta komisija ocjenjivati za najboljeg farmera, uzgajivača priplodnih junica, uzgajivača goveda i ovaca, te za pčelare su zoohigijenski i zootehnički uslovi držanja, broj grla, odnosno pčelinjih društava, kao i pasminski sastav životinja, kapaciteti štale, opremljenost mehanizacijom i zemljišnim kapacitetima, upis u registar poljoprivrednih gazdinstava, te redovni veterinarski nadzor, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!