Regija     | 26.03.2018. 11:07 |

Sastao se hrvatski državni vrh, tema razgovora nepoznata

FENA Roland Grabovac

ZAGREB, 26. ožujka (FENA) - U sjedištu Vlade Republike Hrvatske u ponedjeljak je održan sastanak hrvatskog državnog vrha na kojom su, među ostalim, bili premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Bio je neformalni sastanak, razgovarali smo o nekoliko tema i ne mogu vam reći ništa o tome što smo zaključili", izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon jednosatnog sastanka.

Na novinarski upit jesu li razgovarali o prošlotjednim zaključcima Europskog vijeća i reakcijama Hrvatske kao članice EU-a prema Rusiji, Jandroković je ponovio da su imali konzultacije o "nekim važnim temama" te da konzultacije još traju i da ne može govoriti o pojedinostima, javila je Hina.

Hrvatski mediji navode kako se na sastanku najvjerojatnije razgovaralo o zajedničkom stajalištu koje će Hrvatska zauzeti prema Rusiji.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović prošlog je tjedna pozvala ruskog predsjednika Vladimira Putina u posjet Hrvatskoj, dok je Europska unija prije nekoliko dana odlučila kako će poduzeti mjere protiv Rusije, nakon što je zaključeno da Moskva stoji iza napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer.

Skripal i njegova kći Julija u kritičnom su stanju nakon što su otrovani nervnim agesnom u engleskom gradu Salisburyju početkom ožujka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo