Servisne informacije

AMSBIH - Dionicama kroz usjeke mogući odroni na kolnik

Saopćenje

MOSTAR, 26. marta (FENA) - Opreznije treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

 Zbog zaleđenog kolnika i snježnih nanosa na dionici R-419 Rakitno - Blidinje zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 t.

 Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, a izdvajaju se dionice Jablanica - Mostar, Jajce - Banja Luka, Bihać - B.Krupa, Sarajevo - Foča, Bugojno - Novi Travnik, Rogatica - Višegrad i Turbe - Karanovac.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izljevanja rijeke Save, na dionici M-14.1 Gradiška - Dubica (u mjestima Gašnica i Bistrica) promet je potpuno obustavljen.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova na M-17 Rajlovac - Stup (na vijaduktu Briješće)  promet je obustavljen i preusmjeren na kružni u ulici Safeta Zajke.

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar - Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-4 Prijedor - B.Novi u mjestu Dragotinja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

- M-14.1 Odžak - Vukosavlje.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji na:

- M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice),

- M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub).

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

U skladu sa zakonskim odredbama, do 15.04 ove godine na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, saopćeno je iz AMSBIH-a.

(FENA) E. F.
Vezane vijesti