Regija     | 25.03.2018. 18:34 |

Zatvorene prijave kandidata za predsjedničke izbore u Crnoj Gori

FENA Agencije

PODGORICA, 25. ožujka (FENA/Hina) - Nakon što je u nedjelju Mladen Bojanić, kandidat većeg dijela oporbe za predsjednika Crne Gore, predao Državnoj izbornoj komisiji (DIK) kandidaturu s potpisima 18,5 tisuća građana, zatvorene su prijave za predsjedničke izbore 15. travnja. 

 U subotu je svoju kandidaturu predao čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, kojega je poduprlo 60.000 građana.

 Obojica su poručila da su oni pravi predstavnici europske politike i obojica su ustvrdila da će pobijediti već u prvom krugu.

 Ovih 60,5 tisuća potpisa podrške, prikupljenih u roku od četiri dana, potvrđuju moć infrastrukture DPS-a, rekao je Đukanović novinarima. Zahvalio je građanima i koalicijskim partnerima koji su podržali njegovu kandidaturu i poručio da vjeruje u pobjedu europske politike već u prvom krugu predsjedničkih izbora.

 I kandidat većeg dijela oporbe za predsjednika države, Mladen Bojanić, vjeruje da je on pravi predstavnik europske politike koja će, ustvrdio je, pobijediti u prvom krugu.

 "Osnovni cilj mi je dati puni doprinos kako bi Crna Gora postala, u pravom smislu riječi, europska, moderna država", kazao je Bojanić.

 Svog političkog protivnika Mila Đukanovića nazvao je političarem kojega je vrijeme pregazilo.

 DIK je prethodno potvrdio predsjedničke kandidature manje poznatih političara, Hazbije Kalača, Vasilija Miličkovića, Marka Milačića, Draginje Vuksanović i Dobrila Dedejića.

 U DIK vjeruju da neće biti više kandidata iako je to moguće učiniti još u ponedjeljak 26. ožujka.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo