Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 16:12 |

Stožer civilne zaštite u Brčkom od jutros u stalnom zasjedanju

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. ožujka (FENA) - Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić aktivirao je u petak ujutro Stožer civilne zaštite Distrikta, koji će se nalaziti u stalnom zasjedanju.

U skladu sa zaključcima Kolegija Vlade, čija je sjednica održana jučer, i Operativnim planom obrane od poplava svi članovi Stožera bit će u pripravnosti 24 sata dnevno, a bit će oformljeni timovi koji će biti na raspolaganju za poduzimanje eventualnih mjera iz nadležnosti svakog od odjela, institucija i poduzeća.

Stožer civilne zaštite čine, osim predstavnika odjela Vlade Brčko distrikta BiH, i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH, Crvenog križa Brčko distrikta BiH, JZU "Zdravstvenog centra Brčko", JP "Puteva Brčko", JP "Komunalnog Brčko", JP "Luke Brčko" i JP "Radija Brčko".

U Brčkom je na snazi Odluka o proglašenju redovitih mjera obrane od poplava, dok se izvanredne mjere proglašavaju kada rijeka Sava dostigne razinu od 700 cm.

Građanima Brčko distrikta BiH u slučaju potrebe za informacijama ili pomoći na raspolaganju su brojevi Operativno-komunikacionog centra 121 i 123.

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Kina suočena s poplavama, vlada primorana da uvede mjere za zaštitu 127 miliona stanovnika

U ruskom regionu Kurgan naređena evakuacija zbog poplava

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta