Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 13:26 |

Saobraćajni kolaps pokazao nesposobnost i nezainteresiranost vlasti u KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Totalni saobraćajni kolaps nakon uredno najavljenih sniježnih padavina još jednom je razotkrio dimenziju nesposobnosti i nezainteresovanosti vlasti u Kantonu Sarajevo predvođene Strankom demokratske akcije, njenim izdancima i plaćenicima, te njihovim zajedničkim kadrovima, ocijenila je danas Socijaldemokratska partija BiH.

- Još uvijek se zbrajaju materijalne štete sinošnjeg saobraćajnog kolapsa i sigurno je da će naposlijetku u pitanju biti iznos od više stotina hiljada KM na teret građana Sarajeva, a da ne govorimo o opasnosti po ljudski život, padovima i lomovima, te štetama nanesenim slabom prohodnošću za vozila hitne pomoći i druga urgentna vozila. Nakon cjelodnevnih i cjelonoćnih uredno najavljenih sniježnih padavina jutros je stanje ponovo katastrofalno, čisti se slabo ili nikako. Najveća odgovornost je svakako na Ministarstvu komunalne privrede i na komunalnom preduzeću RAD, čiji su rukovodioci visokopozicionirani članovi SDA - navodi se u saopćenju SDP-a.

Napominju da ovo nije prvi put u ovoj sezoni da je čišćenje i održavanje ulica od snijega bilo neadekvatno i zakašnjelo.

- I jedni i drugi se ponašaju kao da su zaduženi za zimsko održavanje ulica u Neumu, a ne u Sarajevu gradu okruženom planinama i sa nadmorskom visinom od preko 500 metara. U svakoj normalnoj državi uprava preduzeća bi sama otišla ili bi je vlada ekspresno smijenila. Vlade u KS međutim nema, a građani su taoci porodičnih razmirica i brakorazvodnih parnica SDA. Tako je sinoć, dok su građani lomili noge i sudarali se autima na neočišćenim ulicama, premijer KS Elmedin Konaković držao je promotivni skup u Domu mladih. Očito je da prioriteti i u SDA i u njenim izdancima i dalje ostaju isti, prvo stranke, pa tek onda narod - stoji u saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP-a

Saopćenje za javnost SDP-a

Klub zastupnika SDPBiH uložio amandmane na budžet FBiH za pomoć povratnicima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana