Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 10:47 |

Ukinut pritvor osumnjičenom Mirsadu Brkiću i određene mjere zabrane

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući po prijedlogu Tužilaštva za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane, donio rješenje kojim je osumnjičenom Mirsadu Brkiću ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

Mjere se odnose na zabranu napuštanja boravišta - kućni pritvor (uz obavezu ovlaštenih službenih lica da jedanput dnevno, nasumice, između 08.00 i 22,00 sata kontrolišu da li boravi na naznačenoj  adresi; zabranu putovanja uz privremeno oduzimanje  svih putnih isprava, odnosno pasoša izdatih na ime osumnjičenih i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice; sastajanja s određenim osobama - osumnjičenom Mirsadu Brkiću zabranjuje se svaki oblik međusobnog kontaktiranja ili povezivanja s drugim osumnjičenim iz tog predmeta, zatim kontaktiranje i povezivanje s drugim osumnjičenim u povezanim predmetima, kao i sa svjedocima Tužilaštva, što podrazumijeva telefonskim putem, posredno ili neposredno.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

U skladu sa odredbom člana 126b. stav 3. ZKP BiH osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane, saopćeno je iz Suda BiH. 

Mirsad Brkić je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, teška krađa i iznuda.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'