Svijet     | 23.03.2018. 09:22 |

U požaru u stambenom bloku u Ho Chi Minh Cityju poginulo 13 ljudi

FENA Internet

HANOJ, 23. marta (FENA) - U požaru u stambenom bloku u Ho Chi Minh Cityju poginulo je 13 ljudi u ranim jutarnjim satima u petak, javili su državni mediji i zvaničnik vatrogasne brigade u vijetnamskom ekonomskom središtu. 

U požaru u stambenom bloku Carina Plaza na ulici Vo Van Kie također je povrijeđeno 27 ljudi, saopćio je zvaničnik vatrogasne brigade koji je odbio da bude imenovan.

- Većina žrtava umrla je od udisanja dima, ali smo također pronašli one koji su poginuli skačući s viših spratova - kazao je zvaničnik.

- Povrijeđeni su u stabilnom stanju i mi još pretražujemo blok kako bismo se uvjerili da niko nije ostao blokiran u njemu - dodao je.

Požar je izbio oko jedan sat iza ponoći po lokalnom vremenu u podrumu bloka i brzo se proširio i zahvatio je kompletnu zgradu, blokirajući stotinama stanara mogućnost da pobjegnu, navodi zvaničnik.

On je kazao da je više od 30 vatrogasnih cisterni i 200 vatrogasaca došlo na mjesto nesreće i da je vatra ugašena nakon sat vremena.

Zvanična Vijetnamska novinska agencija javila je u petak da je šest godina stari blok sastavljen od 736 stambenih jedinica, prenosi Reuters.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo zdravstva Gaze - U izraelskim napadima ubijeno 34.262 Palestinca

U izraelskom zračnom napadu na Rafah ubijene 24 osobe

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta