Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 17:50 |

U TK obilježen Svjetski dan voda (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 22. marta (FENA) - Svjetski dan voda obilježen je na prigodan način i u Tuzlanskom kantonu, a na centralnoj ekološko pedagoškoj manifestaciji u Tuzli zajedničko učešće su uzeli predstavnici kantonalnog Udruženja "Eko Zeleni“, Osnovne škole "Sjenjak“ i Međunarodne osnovne škole iz Tuzle uz svesrdnu podršku Pedagoškog zavoda Tuzla.

Predsjednik Ekološkog saveza "Eko - zeleni" TK Muhamed Omerović, ukazao je na važnost očuvanja prirode, koju treba ostaviti u naslijeđe mladim ljudima a koji baš i nisu zadovoljni ponašanjem starijih u odnosu prema prirodu.

Još od prije 14 godina tuzlanska OŠ „Sjenjak“ orijentisana je prema ekologiji pa je i njen Dan škole vezan za jedan ekološki datum. Stalno prate i uključeni su u ekološke aktivnosti.

- Kontinuirano radimo na podizanju svijesti naših učenika o zaštiti i unapređenju naše životne sredine - kazala je direktorica OŠ „Sjenjak“ Tuzla Indira Lukavica, te dodala da učenike motiviraju raznim aktivnostima koje provode. 

U decembru 2016. Opća skupština UN-a usvojila je rezoluciju „Međunarodna decenija 2018 - 2028. za akciju "Voda za održivi razvoj" čime se ovaj resurs stavlja u fokus. 

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1574

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1q0dBKoLsSg_CJlpP1OaNYNf9wky2436Y?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

INZ: Danas je Svjetski dan voda, jesmo li svjesni značaja ovog resursa?

Danas Svjetski dan voda, ovogodišnja tema "Voda za mir"

Svjetski dan voda: Dvadeset pet posto stanovnika FBiH nema pristup pitkoj vodi (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo