Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 16:48 |

UO UINO BiH bez suglasnosti o raspodjeli sredstava od cestarina

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. ožujka (FENA) - Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UINO) BiH razmatrao je u četvrtak u Mostaru stanje u vezi s raspodjelom prihoda od cestarina na posebnom podračunu za izgradnju autocesta nakon što su 1. veljače stupile na snagu izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na trošarine.

 S obzirom na to da nije postignuta suglasnost o istovjetnom načinu raspodjele prikupljenih sredstava, nisu ni donesene odluke o raspodjeli i sredstva će do daljnjeg biti na računu Centralne banke BiH, priopćeno je iz Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH.

 Protiv prijedloga odluka da sredstva od cestarina budu raspodijeljena na način da FBiH pripadne 59 posto, Republici Srpskoj 39 posto, a Brčko distriktu dva posto, bili su članovi UO iz FBiH.

 UO UINO nije danas usvojio Odluku o postupanju s oduzetom i ustupljenom robom koju je predložila Uprava jer su članovi UO iz reda eksperata bili protiv prijedloga. UO UIO, na zahtjev Ministarstva financija RS-a, razmatrao je danas informaciju o kontroli prometovanja lož ulja na području Bijeljine.

 Na današnjoj sjednici nije usvojeno izvješće o radu UINO BiH za 2017. godinu, niti prijedlog dopune programa rada UINO za 2018. godinu.

 Članovi UINO razmatrali su informaciju o stanju u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna isplatiti 15 milijuna maraka zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini, te je zadužena Uprava da dostavi prijedlog za rješavanje tog problema.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije