Kultura     | 22.03.2018. 14:58 |

Neum domaćin vodećeg poslovno-tehnološkog skupa u BiH

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 22. ožujka (FENA) - Microsoft NetWork konferencija 8, jedan od najvećih poslovno-tehnoloških skupova na razini Bosne i Hercegovine, održat će se od 18. do 20. travnja u Neumu.

 S više od 80 planiranih predavanja vrhunskih stručnjaka i tri radionice, sudionici i partneri imat će priliku zajedno pronaći rješenja i ideje za daljnje unapređenje vlastitog biznisa i sveukupnog poslovnog ambijenta.

 - Microsoft NetWork konferencija važno je mjesto susreta svih ključnih osoba u lokalnoj IT industriji i predstavnika najvećih privatnih kompanija, odnosno predstavnika javnog i akademskog sektora - izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare u Mostaru ravnatelj Microsofta BiH Omar Krivošija, napomenuvši kako je protekle godine konferencija okupila 900 sudionika te kako se ove godine očekuje povećanje toga broja. 

 Naglasio je kako će se na konferenciji promovirati noviteti, odnosno inovativna rješenja koja su u zadnjih godinu dana implementirana u biznis sektoru u BiH kao i to kako tehnologije danas u digitalnoj transformaciji, mogu pomoći tom sektoru.

 Krivošija je na konferenciji izrazio osobitu zahvalnost HT Eronetu, koji je već tradicionalno telekomunikacijski sponzor konferencije, napomenuvši kako su telekom operateri nositelji razvoja digitalne transformacije.

 - Microsoft već dugi niz godina radi s HT Eronetom na procesima poslovne transformacije i implementacije tehnoloških inovacija za povećanje konkurentnosti te nam je iznimno drago da je Eronet u mogućnosti da dio takvih rješenja, koje već sam uspješno koristi, ponudi i svojim korisnicima - ustvrdio je Krivošija.

 Član Uprave HT Eroneta i izvršni ravnatelj za nepokretnu mrežu Tomislav Ruk kazao je kako je Microsoft konferencija prepoznata kao iznimno važan skup za promicanje ICT poslovnih rješenja i edukacije cjelovite zajednice za digitalnu transformaciju.

 HT Eronet konferenciju će podržati u telekomunikacijskom dijelu i to u svim potrebnim segmentima. Pored ostalog, HT Eronet će predstaviti novine iz područja ICT usluga kao što su potpuno nova platforma za upravljanje ICT resursima, ICT marketplacea, koji korisnicima donosi brojne prednosti - od online kupovine usluga iz ICT portfolia do potpunog upravljanja resursima gdje god se nalazili.  

 - Sve funkcionalnosti oslanjaju se na intuitivno korisničko sučelje koje će korisniku omogućiti što brži i lakši pristup ICT uslugama. Uz promjenu korisničkog sučelja, u okviru ICT marketplacea ponudit ćemo, kao prvi na bosanskohercegovačkom tržištu, mogućnost najma virtualnih servera s Microsoft Windows Server 2016 operativnim sustavom, te s proširenom ponudom SQL edicija dobavljivih kao usluga, u ovisnosti o potrebama korisnika, a sve u okviru usluge Cloud Servera.

 Sve ovo, kao i ponuda za krajnje korisnike, rezultat je iznimno uspješne suradnje s Microsoftom BiH, a sponzoriranje NetWork 8 konferencije još je jedan korak dalje u toj suradnji, zaključio je Ruk.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima (VIDEO)

Veleposlanik Murphy: BiH mora žurno ojačati svoju energetsku neovisnost i stabilnost (VIDEO)

Konaković na Energetskom samitu: Nadam se hrabrim i brzim rješenjima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta