Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 13:52 |

OSBiH pomažu u odbrani od poplava u općinama Bosanski Brod i Kozarska Dubica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Pripadnici Oružanih snaga (OS) BiH danas od ranih jutarnji sati pružaju pomoć civilnim strukturama vlasti u odbrani od poplava u općinama Bosanski Brod i Kozarska Dubica.

Trenutno na širem području općine Bosanski Brod pripadnici OSBiH angažirani su s inžinjerijskim mašinama na iskopu i dovozu materijala za izgradanju nasipa u cilju sprečavanja daljeg izlijevanja rijeke Save, te dovozu i montaži pontonskog mosta na putnoj komunikaciji Kozarska Dubica-Moštanica.

Na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, a u skladu sa odobrenim i propisanim procedurama, te odobrenja od strane Predsjedništva BiH, pripadnici OSBiH angažirani su na pružanju pomoći civilnim strukturama vlasti u odbrani od poplava. 

Oružane snage BiH će, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima i trenutno raspoloživim ljudskim  i materijalnim resursima, biti spremne pružiti neophodnu pomoć i podršku civilnom stanovništvu na ugroženim područjima u odbrani od poplava, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Najmanje 23 poginulih u poplavama u Brazilu

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo