Politika

Naša stranka: Prijedlog DF-a je neozbiljan

Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Predsjedništvo Naše stranke večeras je na redovnoj sjednici razmatralo kao jednu od tačaka i prijedlog Demokratske fronte da sa Našom strankom, SDP-om i GS-om održi “kongres ujedinjenja” u jedan politički subjekt.

Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržava, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta, saopćeno je iz Naše stranke.

Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatra da je za to bilo sasvim dovoljno vremena.

Iz te stranke podsjećaju da su, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložili velike napore i predlagali zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, te da su naišli na "potpunu nezainteresiranost za takvu vrstu saradnje".

Naša stranka izražava žaljenje što su "pokušaji tih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski", ali bez obzira na aktuelni trenutak, računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.