Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 11:15 |

Bogdanić: Opozicija u RS koristi pogrešne podatke o stanju u zdravstvu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 20. marta (FENA) - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Dragan Bogdanić osporio je danas podatke opozicije u interpelaciji o teškom stanju u oblasti zdravstva, ističući da se radi o tendencionoznim navodima.

Bogdanić je u obraćanju entitetskom parlamentu istakao da opozicionari godinama koriste pogrešne podatke iz ove oblasti za svoj politički marketing.

-Deset godina se govori kako zdravstvo u RS-u ne nefunkcioniše i da neće moći da se liječe ljudi, a do toga nije došlo - rekao je resorni ministar ističući da takvo ponašanje opozicije nije korektno prema građanima i zaposlenim u tom sektoru.

-Svima njima je pružena neophodna pomoć. Sigurno da ima teškoća u finansiranju, ali je Fond zdravstva smanjio svoje obaveze za oko 20 miliona KM, u odnosu na ono što je navela opozicija u svojoj interpelaciji – rekao je Bogdanić ističući da je većina zdravstvenih ustanova uspjela da uplati poreze i doprinose.

Govorio je i o ulaganjima u opremanje zdavstvenih ustanova.

- Za ono što opozicija misli da nije dobro treba da argumentovano kaže o čemu se radi i da ponudi rješenje - naveo je entitetski ministar zdravlja.

I ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović je rekao da nisu tačni navodi u interpelaciji i da su od 2013. penzije povećane.

-Od prelaska na trezorski sistem redovno se isplaćuju penzije, u roku od sedam dana i za one penzionere van RS, i u zemljama okruženja - rekao je Savanović, odgovarajući na interpelaciju opozicije o teškom stanju u oblastio PIO.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović je, obrazlažući interpelacije opozicije, optužio Vladu da nije provela obećane reforme u zdravstvu i oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja te da provodi politiku gašenja požara stalnim zaduživanjem, bez želje da se stvari riješe na strateškim i dugoročnim osnovama.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!